fbpx

Firmware 5.00 vanaf nu te downloaden voor PS4

De grote PS4 update is eindelijk verschenen. Firmware 5.00 werd aangekondigd in juli en een paar enkelingen konden in augustus al aan de slag met de bèta. De nieuwe versie van het besturingssysteem is vanaf nu te downloaden door elke PS4-gebruiker en bevat een beperkt aantal verbeteringen.

Met firmware 5.00 is er een geüpdatete familie en accountmanagement systeem waarmee ouders makkelijker hun gezin kunnen beheren. Verder zijn er kleine verbeteringen voor de onderdelen vrienden en communities. Nu is het mogelijk om een aangepaste lijst vrienden aan te maken en om niet-geverifieerde gebruikers te volgen.


Verder zijn er meer aanpassingsmogelijkheden voor het onderdeel meldingen. Je kan ze van kleur veranderen, apart uitschakelen of volledig uitzetten tijdens het bekijken van een film of streamingdienst. Het Quick Menu is voorzien van extra opties waardoor je nog minder jouw game moet verlaten tijdens het spelen.

Streamers met een PS4 Pro kunnen in hun handen wrijven: dankzij firmware 5.00 is het mogelijk om aan 1080p en 60 frames per seconde te streamen via de populaire dienst Twitch. Gebruikers met een PlayStation VR krijgen nu ondersteuning voor surround-headsets die nu ook compatibel zijn met virtual surround tijdens het bekijken van films in de Cinematic Mode.

Een reactie achterlaten