fbpx

Firmware 5.0 hint naar nieuwe Nintendo Switch

De meest recente firmware van de Nintendo Switch spreken de beweringen van Nintendo tegen. Eerder deze maand benadrukte de consolebouwer dat het niet bezig is met een nieuwe versie van de console. Het besturingssysteem onthult nochtans een nieuw systeem met een verbeterde chip. 

Enkele hackers werkten zich een weg door de codering van het besturingssysteem en kwamen enkele interessante details tegen tijdens hun zoektocht. Er zijn referenties naar een nieuwe SoC (System on Chip) gevonden. Deze verwijzen naar de Nvidia Tegra 214, een iets betere chip dan de huidige Tegra 210.


De overgang naar deze nieuwe SoC heeft niet noodzakelijk met verbeterde prestaties te maken. Waarschijnlijk probeert Nintendo de beveiligingsproblemen van het systeem hardwarematig op te lossen. Onlangs doken er diverse kwetsbaarheden op waardoor hackers eigen software op de Nintendo Switch kunnen installeren. Sommige van deze problemen zijn softwarematig verholpen, maar dat vormt geen permanente oplossing.

Een van de nieuwsgierige gravers, Mike Heskin, vond in de code nog meer bewijsmateriaal naar het nieuwe systeem. Zo zou het aangepaste model een verbeterde printplaat krijgen en 8 GB geheugen. De nieuwe Nintendo Switch heeft de codenaam Mariko.

Een reactie achterlaten