fbpx

Fire Emblem Engage voelt als een heerlijk thuiskomen

fire emblem engage

Hopelijk heb je de tijdens de feestdagen genoeg centen kunnen verzamelen, want de game-agenda voor het nieuwe jaar staat bomvol. Heb je een Switch, dan ben je snel aan de beurt: met Fire Emblem Engage staat Nintendo op het punt om één van de eerste toppers van 2023 uit te brengen .

Deze nieuwe telg in de steeds populairder wordende franchise heeft – behalve een nogal free-to-play klinkende naam – heel wat in de aanbieding. Zo keren we voor het eerst sinds Fire Emblem: Three Houses terug naar de klassieke strategy RPG-speelstijl waar de reeks oorspronkelijk voor bekend stond. Na omwegen via Heroes, Three Hopes en de Fire Emblem Warriors games, is het tijd om je tactisch vernuft opnieuw aan te scherpen.


Fire Emblem Engage 3

The Eblem Rings

Wij mochten al met de eerste acht chapters van de gloednieuwe Fire Emblem aan de slag. En eerlijk: het voelt erg goed om de grootmeester van de tactische RPG terug in handen te hebben. De gameplay van Engage borduurt verder op het imposante Three Houses, met dit keer een iets rechtlijniger verhaal dat zich concentreert op Alear, de zopas opnieuw ontwaakte Divine Dragon.

Jij speelt de rol van Alear, weliswaar in menselijke vorm, met als grote doel het verzamelen en beschermen van de 12 Emblem Rings. Deze mythische voorwerpen geven de drager ervan de kracht om een held uit één van de vorige Fire Emblem games (Ike, Marth, Celica) op te roepen en hun kracht te gebruiken tijdens gevechten. Afhankelijk van welke combinatie personage en Emblem Ring je gebruikt zullen je vechters andere vaardigheden leren en extreem krachtig kunnen worden.

Je voelt het al aan dat dit een grote rol speelt tijdens de talrijke combats waarin Alear en zijn entourage zullen betrokken geraken tijdens de single player campaign. Die bestaat net als Three Houses uit een geslaagde mix van diepe, strategische veldslagen en het meer sociale en vredevolle gedeelte waarin je langzaam maar zeker je medestanders beter leert kennen, je Bonds met hen vergroot en zo allerlei bonussen en extra scènes vrijspeelt.

Fire Emblem Engage 2

The Somniel

Na de eerste chapters krijg je toegang tot The Somniel, een afgesloten zone (lees: luchtbasis) waar de Divine Dragon woont en die je beetje bij beetje kan uitbouwen tot een levendig hoofdkwartier voor je leger. Dit gaat van het openen van nieuwe winkels, tot het toevoegen van een jukebox, een kamer om de Emblem Rings in te bewaren en zelfs het adopteren van huisdieren. En dan spreken we voorlopig zelfs nog niet over de online en multiplayer functies van Engage, die potentieel de speelduur van de game kunnen verdubbelen.

Sinds Fire Emblem Awakening hebben Intelligent Systems en Nintendo een formule gevonden die Fire Emblem bij het grote publiek hebben bekend gemaakt. Engage lijkt op basis van het eerste handvol chapters die trend gewoon verder te zetten met de geslaagde combinatie van diepe strategie en een zeer toegankelijke verhaallijn en life sim gameplay.

Onze eerste uurtjes met Fire Emblem Engage voelden dan ook als een warme terugkomst. We kijken alvast erg uit naar de volledige game die hopelijk dezelfde kwaliteit blijft bieden die we tot dusver gewend zijn.

Fire Emblem Warriors Engage verschijnt op 20 januari voor Nintendo Switch.

Een reactie achterlaten