fbpx

Final Fantasy XV krijgt vier extra dlc-episodes

Square Enix heeft tijdens PAX East 2018 een hoop nieuwe dlc onthuld voor Final Fantasy XV. We wisten dat er nog wat extra episodes zaten aan te komen, maar nu weten we dus ook welke personages extra uitdieping krijgen.

In totaal zullen er nog 4 nieuwe episodes verschijnen in 2019, die gebundeld worden onder de naam ‘The Dawn of the Future‘. De episodes zullen deels dienen als alternatieve verhaallijn, waarin ‘de helden zullen vechten tegen het noodlot om zo de toekomst te realiseren die ze voor ogen hadden’.


Hieronder een kort overzicht van elke episode:

  • Episode I: Ardyn ‘The Conflict of the Sage’ (winter 2019) – Tijdens deze episode volgen we Ardyn Izunia, die verteerd wordt door zijn haat voor Lucis, en krijgen we te zien hoe hij ten strijde trekt tegen de Astrals of gigantische goddelijke wezens die je kan oproepen tijdens gevechten.
  • Episode Side Story: Aranea ‘The Beginning of the End’ (lente 2019) – Een episode die meer inzicht geeft in de ziekte van Starscourge, verteld vanuit het perspectief van Niflheim. Daarnaast vertelt deze episode ook hoe de laatste dag van het Niflheim Rijk het verdere lot van Aranea bepaalde.
  • Episode II: Lunafreya ‘The Choice of Freedom’ (lente 2019)- Deze episode geeft meer achtergrond bij de acties van Lady Lunafreya, die er alles aan doet om Noctis te helpen en te redden. Hoewel ze er zelf een enorme prijs voor betaalt.
  • Episode III: Noctis ‘The Final Strike’ (lente 2019) – In deze episode zien we hoe Noctis de Astrals verlaat en het laatste gevecht tegemoet gaat om zo de ideale toekomst voor zijn rijk te realiseren.

Klinkt allemaal vrij vaag, al vinden wij het interessant om te zien dat de lore en achtergrond van de wereld eindelijk wat beter worden uitgediept. Op die manier zou het oorspronkelijke verhaal toch wat meer omvang moeten hebben.

De extra episodes zijn trouwens niet de enige nieuwigheid, want Square Enix belooft een standalone uitgave van Comrades, de multiplayer-uitbreiding, waarin je samen met 3 maten monsters mag kelen. Comrades zou deze zomer al verschijnen, waarschijnlijk als free-to-play ervaring.

Last, but not least kondigde de uitgever ook een cross-over aan met Shadow of the Tomb Raider, al zijn daar nog geen details van bekend.

Een reactie achterlaten