fbpx

Final Fantasy XIV servers doelwit van hackaanvallen

Vorige week ging de Early Access van Shadowbringers live, de nieuwe uitbreiding van Final Fantasy XIV. Uitgever Square Enix heeft echter laten weten dat je problemen kan ondervinden bij het inloggen. De online RPG werd namelijk het doelwit van DDoS-attacks, waardoor alle servers overbelast geraakten.

Het euvel doet zich vooral bij de Amerikaanse Data Centers, maar aangezien veel Europeanen liever op Amerikaanse servers spelen, waarschuwt de uitgever zijn achterban. Uiteraard is het niet uitgesloten dat ook de Europese servers nog aangevallen worden.


De DDoS-aanvallen zorgden voor een overbelasting van de servers, waardoor spelers moeite hadden met inloggen en met het zenden en ontvangen van data.

Square Enix heeft laten weten dat de grootste problemen van de baan zijn, maar dat spelers nog last kunnen ondervinden. De uitgever geeft wel aan dat-ie de situatie in de gaten blijft houden en sterkere bescherming op poten zet.

Hoewel de wachtrij dus lang kan zijn, zou ze langzaam maar zeker terug op normale snelheid moeten komen. Voor je het weet, zijn we als vanouds Eorzea aan het verkennen.

Een reactie achterlaten