fbpx

Final Fantasy XIV krijgt live-action tv-reeks

A Realm Reborn

Het lijkt erop dat Square Enix de Final Fantasy-reeks opnieuw naar een groter publiek wil brengen. Na de remake van Final Fantasy VII, krijgt ook Final Fantasy XIV: A Realm Reborn wat meer tijd in de spotlight. Sony Pictures heeft namelijk de handen in elkaar geslagen met Hivemind Entertainment om een live-action tv-reeks van de mmorpg te creëren.

Hivemind Entertainment is het productiehuis dat ook The Witcher-reeks van Netflix en The Expanse van Amazon voor zijn rekening nam. Helaas is het resultaat van die laatste nog niet bekend, dus we hebben geen idee of we nu al mogen uitkijken naar de adaptatie van Final Fantasy XIV.


Staat wel vast: de show brengt een volledig origineel verhaal in de fantasierijke setting van Eorzea, de wereld van de game. Het lijkt erop dat zich ook baseert op het verhaal van de hoofdgame A Realm Reborn. Daarin nemen de klassieke volkeren het met hun eeuwenoude technieken en magie op tegen de overmacht van het hoogtechnologische rijk van Garlemald. Verwacht dus een hoop bekend elementen te zien, zoals krachtige spreuken, Magitek pantsers, verschillende Beast tribes en hun Primals of oppergoden, luchtschepen en zelfs Chocobo’s.

Gezien de enorme schaal van Eorzea, de waaier aan rassen en gevechtsklassen, de verschillende outfits en wapens en zelfs allerlei gevechtstechnieken en spreuken, wordt deze tv-reeks een gigantische uitdaging. Toch zijn wij nu al benieuwd naar de vertaling van A Realm Reborn naar het witte doek, aangezien de game sinds zijn launch uitgroeide tot één van de beste mmo’s ooit.

Een reactie achterlaten