fbpx

Final Fantasy XIV: Endwalker heeft releasedatum beet

Tijdens het Final Fantasy XIV Fanfest heeft Square Enix de releasedatum bekendgemaakt van de nieuwe uitbreiding voor de MMO. Endwalker verschijnt op 23 november en zal speelbaar zijn op PS5. Final Fantasy XIV dropt immers volgende week op de next-gen console.

De PS5-versie zal gebruikmaken van alle features die de PS5 rijk is. Zo krijgen we snellere laadtijden, een 4k-resolutie, een verbeterde user interface, ondersteuning voor de DualSense controller en zelfs 3D audio. Alle nieuwe patches, die verschijnen in aanloop naar de uitbreiding in november, zullen ook meteen verschijnen op PS5, samen met de pc-versie.

Kers op de taart blijft natuurlijk de Endwalker uitbreiding, die de massieve rpg een heleboel extra content geeft. Zo zijn er maar liefst 2 nieuwe jobs. De Sage is een ondersteunende magiër, die zijn bondgenoten heelt en beschermt met krachtige schilden. De Reaper is een badass krijger, die vijanden te lijf gaat met een zeis. Daarnaast krijgen we een nieuw ras: de mannelijke Viera. De vrouwelijke variant was natuurlijk al aanwezig sinds de Shadowbringers uitbreiding.

Spelers kunnen tijdens hun avontuur de nieuwe steden van Old Sharlayan en Radz-at-Han verkennen, samen met vier nieuwe regio’s: Labyrinthos, Mare Lamentorum, Thavnair en Garlemald. Daarnaast wordt de level cap opgetrokken, kom je in aanraking met nieuwe Tribes en nog veel meer.

Check zeker de website als je alles wil uitpluizen.

Een reactie achterlaten