fbpx

FFVII Remake krijgt meerdere full-size games

Wie serieus zat te vloeken toen Square Enix onthulde dat Final Fantasy VII Remake een episodische release zou krijgen, mag zijn woede terug opbergen. De Japanse uitgever is naar buiten gekomen met concretere info en het ziet er helemaal niet slecht uit. Hoezo? Wel, in plaats van een hele serie van kleine episodes, heeft Square verschillende full-sized games op de agenda.

In de nieuwste Game Informer vertelt producer Yoshinori Kitase dat het team inspiratie zoekt bij de structuur van Final Fantasy XIII:


“Toen het project onthuld werd, waren de fans in de war door de meerdelige structuur. Ons doel is om de game meer zoals Final Fantasy XIII te brengen en niet in verschillende episodes. Elk deel zal dus een volledige game zijn. In FFXIII vertelde elke game het verhaal vanuit een ander standpunt. (…) Als we naar de individuele segmenten van het verhaal gaan kijken, moet elk gedeelte dus de grootte krijgen van een game uit de FFXIII-trilogie.”

Natuurlijk wil Square Enix ook niet zomaar hetzelfde verhaal vertellen, maar neemt het de vrijheid om Final Fantasy VII te moderniseren en opnieuw tot leven te brengen. Kitase verduidelijkt:

“Ikzelf, Tetsuya Nomura en Kazushige Nojima waren ook betrokken bij de ontwikkeling van Final Fantasy VII. Wij zijn de mensen die de game gecreëerd hebben, dus weten we hoe vrij we met de herwerkte versie kunnen omgaan. Natuurlijk betekent dat niet dat we echt alles gaan veranderen.”

Square Enix heeft grote plannen voor Final Fantasy VII. Door de immense omvang van het project lijkt het erop dat Final Fantasy VII Remake meer wordt dan de originele game uit 1997 alleen. Wat zou je er bijvoorbeeld van denken als de PSP-game Crisis Core: Final Fantasy VII en zelfs de film Advent Children erin verwerkt zouden worden? Natuurlijk is dit slechts speculatie, maar het zou ons niet echt verbazen. In ieder hebben we nog veel vragen. Hopelijk krijgen we er binnenkort een antwoord op.

Een reactie achterlaten