fbpx

Filmbedrijf achter Paranormal Activity en The Exorcist gaat games maken

Activity

Goed nieuws voor fans van beklijvende horror. Productiehuis Blumhouse, bekend van Paranormal Activity, The Exorcist, Insidious en meer recent Megan, heeft Blumhouse Games opgericht. Doel is om onder die naam horrorgames te maken.

Blumhouse Games wil de handen in elkaar slaan met indie studios om ‘kleine, maar innovatieve projecten te creëren die de creatieve grenzen verleggen’. Het budget blijft altijd onder de 10 miljoen dollar, al zouden de titels wel telkens multi-platform zijn (consoles, pc en mobile).


Opvallend: veteraan Zach Wood is aangesteld als hoofd van het bedrijf. Een kerel met al enige ervaring op zak, want Wood werkt al bij Arkane Studios en Santa Monica Studio. Een andere bekende is Don Sechler, een voormalig topman van Sony, die de uitgever meer interesse gaf in indie games.

Gezien de filmgeschiedenis van Blumhouse is het duidelijk dat we wat leuke projecten mogen verwachten van de uitgever. Of dat allemaal horrorgames zijn? Dat valt nog te zien, al zullen de meeste titels wel een duister kantje hebben…

Een reactie achterlaten