fbpx

Filmversie van Metro 2033 aangekondigd

Goed nieuws voor de fans van Metro, want het Russische bedrijf Gazprom Media heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een verfilming van Metro 2033, het eerste boek in de Metro-reeks.

Gazprom is volop in de weer met de productie van de game en zou de opnames starten in 2020. De première van Metro 2033 staat gepland voor 1 januari 2022. Volgens Gazprom krijgt de film een wereldwijde release, omdat Metro natuurlijk wereldwijd bekend is. De film zal dan ook het grootste project van Gazprom zijn tot nu toe. Producent Valery Fedorovich noemde het alvast ‘een droomproject’ voor de studio.


Ook Dmitry Glukhovsky is blij met de samenwerking, want hij geeft toe dat-ie de laatste 10 jaar al vaker benaderd werd voor een verfilming, maar dat hij de reeks niet kon toevertrouwen aan die studio’s. In Gazprom vond hij de ideale partner:

Onze ambitie voor het project is hetzelfde. We willen een blockbuster creëren en zelfs de fans verrassen die de trilogie gelezen hebben en vanbuiten kennen. Ik wil ze dan bijstaan met hart en ziel.”

Een filmversie van Metro? Klinkt alvast cool. Zolang The Dark Ones erin zitten, hoor je ons niet klagen…

Een reactie achterlaten