fbpx

Fighting game speler overlijdt tijdens toernooi

Briand McIntosh, ook wel bekend als Krucial B, is afgelopen weekend overleden tijdens het Defend the North evenement in New York. Een beroerte werd de man fataal. Hij nam deel aan het toernooi voor Street Fighter V en Samurai Shodown.

Tijdens het event voelde McIntosh zich niet lekker, dus trok hij zich even terug op het toilet. Daar kreeg hij een beroerte. Sinai Fang, een bekende Smash Bros. speler, zag dat er een probleem was en riep meteen om hulp. Niet veel later waren de hulpdiensten ter plaatse, maar helaas overleed McIntosh.


Hoewel Defend the North deel uitmaakt van de Capcom Pro Tour, die gesponsord wordt door de uitgever, was het evenement enorm slecht georganiseerd volgens aanwezigen. Ondanks de hittegolf die New York afgelopen weekend trof, was er een gebrek aan ventilatie en air conditioning. Daarnaast waren er geen maatregelen genomen tegen de hitte, zoals het uitdelen van water. Voor velen was het geen leuke ervaring.

Maar ook de organisatie zelf was volgens deelnemers een ramp. De speelschema’s waren slecht. Er waren verscheidene vertragingen. Er was geen degelijke coördinatie van het management en veel werknemers waren niet duidelijk gebrieft over alle toernooien. Of de erbarmelijke omstandigheden gelinkt kunnen worden aan het overlijden van McIntosh, wordt nog uitgezocht. Sommigen denken dat het een belangrijke factor kon zijn.

Capcom laat in ieder geval weten dat het de dood van Krucial B betreurt en wenst familie en vrienden veel sterkte.

Een reactie achterlaten