fbpx

Vliegende auto in FF XV is volledig bestuurbaar

Final Fantasy heeft een rijke geschiedenis wat betreft airships, maar we hebben nog nooit met een vliegende wagen door de lucht mogen vlammen. Final Fantasy XV brengt daar verandering in, want spelers zullen de zwevende auto, die onthuld werd in de laatste trailer van de game, wel degelijk kunnen besturen.

Volgens een preview in de nieuwste Game Informer functioneert het tuig zoals airships uit de vorige delen. De speler krijgt complete vrijheid over de bewegingen in de lucht. Landen en opstijgen is deze keer iets complexer, want je landt niet zomaar door de richtingstoets naar beneden ingedrukt te houden. De eerste landing zal voor veel spelers allicht niet zo soepel verlopen. Hoewel het luchttuig natuurlijk je snelste transportmogelijkheid is, zal je door de grootte van de map deze keer niet rond de wereld kunnen vliegen in twee minuten, zoals in de eerdere delen.


Verder hoef je je geen zorgen te maken over luchtmonsters, die je vliegende voiture als een hapklare brok beschouwen. Hajime Tabata, regisseur van de game, verduidelijkt:

“In de lucht zal je geen vijanden tegengekomen. De zwevende auto dient enkel en alleen om je sneller te verplaatsen.”

Spijtig, want een epische clash in de wolken met een draak had best cool kunnen zijn. Maar wanneer kan je nu door de lucht beginnen scheuren met dit ding? Tabata heeft weer het antwoord:

“Spelers kunnen de vliegende Regalia tegen het einde van de game unlocken, als deel van een uitdaging. Wanneer ze aan bepaalde voorwaarden hebben voldaan, wordt hun auto omgebouwd tot een vliegend exemplaar.” 

We kijken er alvast naar uit om met de Regalia door de lucht te vlammen. En onze eerste crashlanding te maken. Final Fantasy ligt vanaf 30 september in de rekken.

Een reactie achterlaten