fbpx

Far Cry 5: Hours of Darkness

Als het op uitbreidingen aankomt, weet Ubisoft doorgaans hoe het de zaakjes moet aanpakken. Met Far Cry 5 serveren ze kleine spin-offs die erg weinig te maken hebben met het hoofdverhaal. In deze eerste uitbreiding Hours of Darkness word je plotsklaps gedropt in de Vietnamese jungle. Hier geen gestoorde sekteleden, maar Vietcong-soldaten die hersenloos op je afstormen. Dat kan best pittig zijn, maar helaas is deze Hours of Darkness niet de Apocalypse Now onder de uitbreidingen geworden. Sterker, de hoofdmissie kan je gewoon in 60 minuten klaren.

Mayday, mayday!

Jij bent Wendell Redler, een oorlogsveteraan die vertelt hoe hij ontsnapte uit de junglehel nadat zijn helikopter uit de lucht werd geschoten. Hoe lang zijn heldhaftig ontsnappingsverhaal wordt, bepaal je zelf. Wie geen zin heeft om het verhalende pad te verlaten, kan deze uitbreiding in een recordtempo uitspelen. De afstand van de crashsite tot het ophaalpunt is immers niet meer dan een half uurtje lopen. We raden dan ook ten stelligste aan het junglepad te verlaten en tegen beter weten in de vijandelijke omgevingen te verkennen.

Want Ubisoft dikt dit Vietnamese tussendoortje nog aan met de gebruikelijke zij-activiteiten. Zo kan je vijandelijke kampen infiltreren, een dozijn zijmissies vinden of op zoek gaan naar enkele verzamelobjecten. De leukste opdrachten krijg je echter van jouw kameraden. Zo moet je een aantal gevangen soldaten zien te bevrijden uit de gevangeniskampen. En dat zorgt voor enkele vermakelijke spelmomenten. Vietcong-kampen binnensluipen, de wachters afmaken en je vrienden uit hun kooien bevrijden. Die zich daarna bij jouw persoonlijke reddingsteam voegen en gretig meeknallen.

Stealth is aangeraden

Hours of Darkness dwingt je via een nieuw gameplaymechanisme tactisch en vooral stilletjes te werk te gaan. Van zodra je een vijand geruisloos omlegt, ontgrendel je een extra perk zoals sneller bewegen of het automatisch aanduiden van vijanden. Hoe meer Vietcong-soldaten je geruisloos om het leven brengt, hoe meer vaardigheden je ontgrendelt. Ga je te onvoorzichtig te werk en wordt er alarm geslagen? Dan start je weer van nul. Leuke gimmick die tactisch sluipen stimuleert en voor extra spanning zorgt. Enkel zonde dat die van erg korte duur is.

Want uiteindelijk is het armoede troef op vlak van variatie. Hoewel dit jungle-avontuurt op zijn langst slechts vier uurtjes in beslag neemt, wordt zelfs tijdens die korte tijdspanne de actie snel eentonig. De vijf types zijmissies worden constant herhaald en de Vietcong-kampen lijken wel erg sterk op elkaar. Leuk idee om Vietnam in Far Cry 5 te introduceren, maar uiteindelijk weegt deze uitbreiding veel te licht om hier 15 euro aan te spenderen.

7.0
  • Sluipvaardigheden
  • Bevrijden van teamgenoten
  • Weinig variatie
  • Makkelijk uit te spelen
  • Ontzettend kort

BESLUIT

Hours of Darkness is eerder een Vietnamese tussendoortje, dan een volwaardige maaltijd. Een leuk idee, dat helaas veel te kort en te eentonig is uitgewerkt.

Een reactie achterlaten