fbpx

Fallout: New Vegas studio had idee voor The Elder Scrolls spin-off

Elder Scrolls

Naast Fallout: New Vegas, de spin-off voor de Fallout reeks, had ontwikkelaar Obsidian Entertainment ook ooit ideeën voor een spin-off van The Elder Scrolls. Helaas werden die voorstellen door Bethesda allemaal afgeschoten.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Chris Avellone, de mede-oprichter van Obsidian en ook voormalig chief creative officer van de studio via een uitgebreid gesprek op Twitter.


De enige Fallout game die Obsidian gemaakt heeft, was New Vegas. Nochtans hoopte de studio ooit meerdere delen te ontwikkelen. Daarnaast wilde de ontwikkelaar zelfs een spin-off maken van The Elder Scrolls, de fantasy reeks van Bethesda. Alle voorstellen die Obsidian voorlegde aan de uitgever, werden helaas afgeketst.

Avellone vertelt dat ‘een van The Elder Scrolls voorstellen had het zelfde doel als New Vegas tussen Fallout 3 en Fallout 4: meer avonturen in dezelfde setting serveren terwijl gamers wachten op de volgende Bethesda release’. De man haalde zijn inspiratie bij Call of Duty, waarbij meerdere studio’s aan dezelfde franchise werken.

Uiteindelijk wees Bethesda alle voorstellen af. Volgens Avellone ligt dat aan de staat waarin Fallout: New Vegas lanceerde. De game heeft nog steeds een trouwe community, maar bij de launch had de game veel problemen. Iets waar Bethesda niet zo blij om was.

Verder was ook Todd Howard van Bethesda ietwat terughoudend om de reeks verder uit te besteden. Fallout maakt immers ‘deel uit van het Bethesda DNA’. Natuurlijk staat Fallout 5 pas gepland voor release na The Elder Scrolls 6, dus is er nog vanalles mogelijk…

Een reactie achterlaten