fbpx

Fabrikant Humvee sleept Call of Duty voor de rechter

De waslijst aan rechtszaken tegen Activision wordt alsmaar groter. AM General, de fabrikant van de uit de kluiten gewassen Humvee legertrucks, heeft een proces aangespannen tegen de uitgever voor het veelvuldige gebruik van de voertuigen in de Call of Duty-reeks.

Volgens de aanklager zou Activision gebruik gemaakt hebben van Humvee’s ‘goodwill en reputatie’ door het merk te integreren zowel in de reeks, als in de gerelateerde producten en het speelgoed. Nochtans heeft de fabrikant daar geen licentie voor gegeven aan Activision. Daarnaast beweert AM General ook dat Humvee een belangrijke verkoopsfactor is voor de reeks.


De voertuigenfabrikant eist bijgevolg een schadevergoeding, een gerechtelijke straf voor Activision en een deel van de winst. De uitgever van Call of Duty zelf heeft laten weten dat-ie geen commentaar geeft.

Opvallend is trouwens dat in Call of Duty: WWII geen Humvee’s te zien zijn. Dat spel speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en toen bestonden de voertuigen nog niet. En toch komt AM General net een week na de release van de nieuwe game op de proppen met een rechtszaak…

 

Een reactie achterlaten