fbpx

Final Fantasy XV krijgt updates om verhaal te fiksen

Het team achter Final Fantasy XV is alles behalve nonchalant. Regisseur Hajime Tabata en zijn onderdanen bij Square Enix hebben namelijk laten weten dat ze nog heel wat updates zullen lanceren voor Final Fantasy XV. Opvallend: een update zal extra cutscenes toevoegen om het verwarrende verhaal van de game duidelijker te maken.

De eerste update zal de gameplay van chapter 13 verbeteren en uitbreiden. Zo zal bijvoorbeeld Ring Magic krachtiger gemaakt worden. Meer details wilde het team echter nog niet kwijt.


Daarna wil Square Enix nieuwe cutscènes toevoegen om het tweede deel van het verhaal duidelijker te maken. De extra scènes zullen de motivaties van bepaalde personages beter uitleggen. Natuurlijk moet alles gelokaliseerd worden, waardoor deze update langer op zich laat wachten.

Tot slot wil Tabata ook eens kijken of het mogelijk is om meerdere hoofdpersonages speelbaar te maken en daarnaast zelfs aanpasbare avatars in te voeren. Als jezelf op pad gaan met Noctis en co? Klinkt best cool, niet?

Natuurlijk zijn er ook nog tal van extra features waar het team aan denkt, zoals de mogelijk om verschillende items en accessoires mee te nemen naar een New Game+, nieuwe items voor extra speelstijlen en zelfs low-level runs en God Mode. Daarnaast zijn er ook verbeteringen voor de user interface, zoals grotere tekstgrootte, maar ook boss battles met eigen rewards en periodieke mob hunts.

Verder is alle aangekondigde content, onder andere van de season pass, nog in ontwikkeling. Zo is er:

  • Final Fantasy XV Holiday Pack
  • Final Fantasy XV Booster Pack
  • Final Fantasy XV Episode Gladiolus
  • Final Fantasy XV Episode Ignis
  • Final Fantasy XV Episode Prompto
  • Final Fantasy XV Online Expansion Pack: War Buddy

Heel wat content, al zijn er ook tal van klachten op de Square Enix Blog. Gamers betichten Square Enix ervan om de game na de release verder te voltooien, waardoor verschillende blogleden onder de indruk zijn dat ze een onafgewerkt product gekocht hebben. Wij zien het vooral als excuus om Final Fantasy XV een tweede keer te spelen. God Mode? Laat maar komen!

Een reactie achterlaten