fbpx

Ex-Blizzard baas: “Gamers moeten studio’s ook fooien geven”

mike ybarra tips

Mike Ybarra, de voormalige topman van Blizzard, vindt dat spelers gamestudio’s een fooi moeten kunnen geven als ze onder de indruk zijn van een game. Hij lanceerde het controversiële idee op X.

Bovenop de aankoopprijs ook nog eens fooien geven voor een game? De Blizzard-topman vindt het niet meer dan normaal. Games zoals God of War, Red Dead Redemption 2 en Baldur’s Gate 3 hebben zo’n diepe indruk achtergelaten dat hij de gamestudio’s erachter 10 of 20 dollar extra wil betalen.


De voormalige Blizzard-topman geeft toe dat niet iedereen het idee zal verwelkomen. In de VS word je immers verplicht om fooien te geven in tal van sectoren. Maar het moet uiteindelijk een beloning blijven voor uitstekende service of een geweldig product. Het mag dus geen verplichting zijn.

Indiestudio’s hebben vaak al een Patreon-pagina of andere soort virtuele fooienpot om de studio financieel te steunen. Al is dat concept in de AAA-game markt onbestaande.

De post kreeg een heleboel negatieve reacties. Velen vinden de prijs van games nu al hoog genoeg zonder extra fooien. Bovendien zijn er talloze uitgevers die een game lanceren aan 70 euro om er daarna een heleboel microtransacties bovenop te gooien.

Wat vind jij van het idee van Ybarra? Zou jij een fooi geven aan ontwikkelaars?

Een reactie achterlaten