fbpx

Evolve gaat free-to-play na DLC shitstorm

Ontwikkelaar Turtle Rock heeft bekendgemaakt dat zijn shooter Evolve free-to-play wordt. Daarmee wil hij de slechte launch en het omstreden DLC-businessplan doen vergeten. Voorlopig enkel op PC.

Evolve lanceerde in februari 2015 en plaatste een vierkoppig team van spelers tegenover een badass van een monster. De launch verliep niet zo vlotjes, aangezien uitgever 2K Games een businessplan voor de game introduceerde om zoveel mogelijk winst te maken. Via drie verschillende edities en een season pass, die de content in afgewogen stukjes sneed, werd Evolve naar de consument gebracht. Geen goed plan, want hoewel de game 2,5 miljoen keer over de toonbank vloog, voldeed-ie niet aan de verwachtingen.


Met de nieuwe free-to-play formule  – voorlopig enkel op pc – hoopt Turtle Rock daar verandering in te brengen. In een statement aan de fans legt de ontwikkelaar zijn plannen uit:

“De launch van de game was niet zo succesvol als we gehoopt hadden. De shitstorm aan DLC beroofde veel fans van hun enthousiasme. Toch willen we opnieuw die pick-up-and-play-ervaring creëren en daar hoort free-to-play bij. We willen de magie terugbrengen.”

Zeer ambitieus, al hebben de mannen wel iets concretere plannen. Zo willen ze:

  • de hunter-class van nul heropbouwen zodat je niet altijd met een Medic- of Trapper-expert moet starten
  • verbeteringen aanbrengen in de maps en user interface
  • laadtijden en algemene performance van de game verbeteren
  • bugs fixen en stabiliteitsproblemen aanpakken
  • tutorials en het progression system van de grond terug opbouwen
  • meer customization-mogelijkheden toevoegen

Klinkt niet slecht. Evolve is momenteel al in bèta-vorm speelbaar op pc. Eenmaal alles lekker bolt op dat platform, komt de free-to-play versie ook naar consoles.

Een reactie achterlaten