fbpx

Bethesda lanceert Doom Eternal vodka

Goed nieuws voor wie graag gamen en drinken combineert: Bethesda heeft de handen in elkaar geslagen met Rebel Distillers om Doom Eternal in drinkbare vorm op de markt te brengen. Enter de Doom Bone Vodka, een wodka gemaakt van gerookte runderbotten.

De Doom Bone Vodka wordt speciaal gedistilleerd om de release van Doom Eternal op 22 november te vieren. De drank wordt in beperkte oplage geproduceerd. Een Limited Edition met een speciaal smaakje dus, want de wodka wordt gecreëerd met gerookte runderbotten en biologische producten.


Hoe gaat dat exact in zijn werk? De wodka op zich heeft een basis van biologische tarwe. Eens de beenderen geroosterd en gerookt zijn, wordt het beenmerg eruit gehaald en geweekt in neutrale graanalcohol. Om de beste smaak en de heldere sterke drank te verkrijgen, wordt hij gedistilleerd bij een zeer lage temperatuur in een vacuüm vat om de essentie van de smaak te vatten.

De wodka heeft volgens de fabrikant een droge, aardachtige start in de mond, een prachtig umami en boterachtig gevoel op de tong, afgerond met een rokerige en peperachtige afdronk. Bij voorkeur ijskoud serveren. Wie een fles Doom wodka wil bestellen, kan hier terecht.

Een reactie achterlaten