fbpx

‘Er komt een nieuwe Dragon Age en Mass Effect’

dragon age mass effect

Hoewel BioWare momenteel sleutelt aan zijn nieuwe titel Anthem, heeft de studio ook al plannen voor zijn twee andere franchises: Dragon Age en Mass Effect. Logisch, want beide reeksen zijn grote namen voor de studio.

De onthulling kwam rechtstreeks van Casey Hudson, de general manager van de studio. In een midzomer update, die vooral over Anthem ging, loste hij ook het volgende over Dragon Age en Mass Effect:


“Geen zorgen, wij zijn er ons van bewust dat er nog veel interesse is in zowel Dragon Age als Mass Effect, dus wees er maar zeker van dat er een paar teams druk in de weer zijn met die titels. Alleen kunnen we daar nu nog weinig over zeggen.”

Na de gestoorde twist waarmee Dragon Age: Inquisition eindigde, kon BioWare niet anders dan beginnen aan het vierde deel in de reeks. Dragon Age 4 moet dus al een tijdje in ontwikkeling zijn, maar het zal nog te vroeg zijn om echt beeldmateriaal te kunnen tonen. Eerder dit jaar gaf Casey Hudson wel toe dat de game Live-elementen zou hebben. Dat wil zeggen dat de game zo ontworpen wordt dat-ie na de endgame narratieve content kan blijven toevoegen. Klinkt niet slecht.

Wat Mass Effect betreft, zal BioWare even moeten brainstormen over hoe het de zaakjes wil aanpakken na Andromeda. Hoewel Mass Effect: Andromeda geen slechte game was, verliep de launch niet van een leien dakje en wist de titel nooit het niveau te halen van de eerste Mass Effect trilogie. Dlc-plannen werden daarom volledig geschrapt en de ontwikkelaar, BioWare Montreal, werd opgedoekt en de werknemers naar andere EA-studio’s overgeplaatst. Hoe de toekomst van Mass Effect er uitziet, is dus niet geweten, maar de naam maakt sowieso een comeback. Vraag blijft natuurlijk hoe lang dat zal duren.

Momenteel werkt BioWare nog aan zijn multiplayer-rpg Anthem, waarin je furieuze fauna mag bestrijden met coole mobiele pakken. Vanaf 22 februari 2019 in de rekken.

Een reactie achterlaten