fbpx

Epic Games Store na 5 jaar nog steeds niet winstgevend

Epic Games Store

Epic Games heeft bekendgemaakt dat zijn Epic Games Store op pc nog steeds niet winstgevend is. En dat terwijl het platform al vijf jaar bestaat. De uitgever onthulde het nieuws tijdens de rechtszaak van Epic vs Google.

Volgens The Verge, liet de vice president van Epic Games Steve Allison het nieuws vallen tijdens zijn getuigenis op het proces. Ondanks de tegenvallende cijfers, is een aanzienlijke groei van het platform het belangrijkste doel voor Allison.


Epic Games lanceerde de digitale store in 2018 om het monopolie van Steam op pc tegen te gaan. De uitgever beloofde een betere winstmarge voor ontwikkelaars dan Steam. Zo zou 88% van de inkomsten van een verkoop via Epic Game Store naar de ontwikkelaar gaan, in tegenstelling tot slechts 70% op Steam.

Om meer publiek te trekken, zorgde Epic Games ook voor een aantal timed exclusives voor de Epic Game Store. Dergelijke contracten waren behoorlijk prijzig, want Epic betaalde zo’n 146 miljoen dollar voor het half jaar tijdelijke exclusiviteit van Borderlands 3.

Koop jij games via de Epic Games Store?

Een reactie achterlaten