fbpx

Epic Games klaagt ex-werknemer aan voor informatielek

Epic Games

De meteoor in Fortnite heeft behoorlijk wat brokken gemaakt. Een ex-werknemer van Epic Games lekte volgens de studio heel wat details over het Meteor event, terwijl hij zwijgplicht had door een ondertekende non-disclosure agreement. De ontwikkelaar heeft een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalige werknemer.

De aangeklaagde is Thomas Hannah, een kwaliteitstester van Epic Games. Hannah had toegang tot vertrouwelijke informatie over de game die hij volgens Epic deelde met Adam DiMarco. Adam lekte vervolgens de informatie via Reddit, drie weken na Hannahs vertrek bij Epic Games.


Het lek dat gepost was in een Reddit-thread die nu alweer verwijderd is, verraadde dat de meteoor zou inslaan op het Dusty Depot en dat de update ook superheldenkostuums zou meebrengen.

Hannah zelf heeft al gereageerd op de beschuldigingen en ontkent het verhaal van Epic De man geeft toe dat DiMarco hem verscheidene vragen gesteld heeft, maar dat zijn antwoorden opzettelijk vaag waren. DiMarco zou op basis van die antwoorden een verhaal afgeleid hebben dat hij op Reddit postte.

In een situatie als deze kan een uitspraak lang op zich laten wachten, al krijgt het verhaal ongetwijfeld nog een staartje. Wij houden je op de hoogte.

Een reactie achterlaten