fbpx

Epic Games heeft shopping mall gekocht als nieuw hoofdkwartier

epic games shopping mall

Opvallend nieuws uit de stal van Epic Games. De ontwikkelaar van Fortnite heeft een winkelcentrum gekocht dat moet dienen als het nieuwe hoofdkwartier van de studio. Epic legde zo’n 95 miljoen dollar op tafel voor het gigantische winkelcomplex. De bouwwerken beginnen nog dit jaar en zouden tot 2024 duren.

Het winkelcentrum heet het Cary Towne Center en is gelegen in het stadje Cary in de Amerikaanse staat North Carolina. Het is zo’n 35 hectare groot en ligt op 2 kilometer van de huidige kantoorgebouwen van Epic Games. En hoewel er vandaag nog een aantal shops gevestigd zijn, staat de mall grotendeels leeg. Het gros van de handelaars moest de deuren sluiten door de opmars van online webshops.


Epic zou samenwerken met het lokale stadsbestuur voor de bouw van een sportcentrum, alsook de nieuwe kantoorgebouwen van de studio, inclusief recreatiemogelijkheden. In ieder geval heeft Epic met het gebouw ook alle nodige vergunningen in huis. De vorige eigenaar had al de toestemming om de locatie te gebruiken voor kantoorgebouwen, hotel en recreatie, woonwijk of commerciële infrastructuur.

Een shopping mall als kantoor? Ons doet het een beetje denken aan het hoofdkwartier van Google.

carey centre

Cary Towne Center

 

Een reactie achterlaten