fbpx

Epic Games geeft $100 miljoen prijzengeld voor Fortnite toernooien

Fortnite Battle Royale

Wil je een hoop geld verdienen enkel en alleen door Fortnite te spelen? Begin alvast te oefenen, want ontwikkelaar Epic Games heeft een prijzenpot van 100 miljoen dollar klaar voor Fortnite wedstrijden in het eerste competitieve jaar van de game.

Het eerste competitieve seizoen is gespreid over 2018 en 2019 en zal over verschillende toernooien zo’n 100 miljoen uitkeren aan de respectievelijke winnaars. Hoe het prijzengeld verdeeld zal worden is niet duidelijk, al beloofde de ontwikkelaar meer details in de komende weken.


100 miljoen dollar is – zelfs in het landschap van de groeiende eSport – een duizelingwekkend bedrag. Ter vergelijking: Valve doneerde ‘slechts’ 38 miljoen dollar aan competities voor zijn populaire MOBA Dota 2. Die game zag vorig zo’n 159 toernooien. Ook bij andere populaire competitieve titels zoals Counter Strike: Global Offensive en League of Legends ligt het prijzengeld heel wat lager.

Op zich is dat uiteraard niet verrassend, want Fortnite Battle Royale veroverde al snel de podiumplaats van Playerunknown’s Battlegrounds. De games waren lang aan mekaar gewaagd, maar Fortnite kwam als duidelijk winnaar uit de bus, met een spelersaantal en een winstbedrag dat maar bleef stijgen.

Dus wat denk je? Nog meer Fortnite spelen om die skills toch nog maar een beetje bij te schaven en kans te maken op die 100 miljoen dollar? Of althans een deeltje ervan? Tot op het slagveld!

 

Een reactie achterlaten