fbpx

Embracer Group gaat Timesplitters studio mogelijk sluiten

Timesplitters Free Radical

Berg die hoop op een eventuele Timesplitters reboot maar terug op, want de Embracer Group overweegt om ontwikkelaar Free Radical Design weer te sluiten. De studio werd twee jaar geleden opnieuw opgericht met de originele stichters.

De sluiting van Free Radical Design maakte deel uit van het herstructureringsplan dat de Embracer Group introduceerde, nadat de uitgever een investeringsdeal misliep. Als gevolg werden studio’s als Volition en Campfire Cabal gesloten. Andere ontwikkelaars, zoals Gearbox Software, werden te koop gezet.


Volgens enkele bronnen die bekend zijn met het reilen en zeilen van het Britse Free Radical, werd de studio geëvalueerd en medewerkers zijn op de hoogte gebracht dat de studio kan sluiten. Hoewel Plaion, de Embracer divisie waar Free Radical onder valt, verplicht is om stappen te ondernemen om ontslagen te vermijden, zijn verschillende medewerkers al op zoek naar ander werk.

Een sluiting van de studio betekent allicht het einde van de Timesplitters reboot. Frappant, want de studio werd in 2021 opnieuw opgericht om de reeks nieuw leven in te blazen. Veteranen van de eerste Free Radical Design, Steve Ellis en Dave Doak waren aan boord om het project in goede banen te leiden.

De eerste versie van Free Radical Design, opgericht in 1999, werd populair met Timesplitters en Second Sight. Nadat first-person shooter Haze flopte en ook een Star Wars: Battlefront project van de studio geannuleerd werd, ging de studio bankroet in 2008.

Een reactie achterlaten