fbpx

Einde Mass Effect 3 heeft geen impact op Andromeda

De keuze die je maakte op het einde van Mass Effect 3 zal het universum van Mass Effect Andromeda niet beïnvloeden. Dat heeft ontwikkelaar BioWare onthuld.

Of je nu de Reapers in Mass Effect 3 hebt vernietigd, hebt onderworpen of al het natuurlijk leven en synthetisch leven hebt gesynchroniseerd, de gevolgen zullen niet te zien zijn in Andromeda. Nochtans kon het heelal er compleet anders uitzien door je keuze.


In een interview met Eurogamer heeft de grote baas van BioWare, Aaron Flynn, al gezegd dat het einde van Mass Effect 3 al uitgediept werd in die game. De gevolgen waren daar al voelbaar. Over de nasleep had de man het volgende te zeggen:

“Nu willen we de trilogie gewoon laten rusten. Voor Andromeda willen we een nieuw verhaal, maar het zou vreemd zijn om het een compleet nieuw verhaal te noemen omdat je toch de kennis van de vorige trilogie nodig hebt.”

De keuzes die je maakte in de oude trilogie en het nieuwe verhaal kunnen dus naast elkaar bestaan, omdat de nieuwe game zich afspeelt in een nieuwe melkweg: het Andromedastelsel.

De lore uit de vorige game blijft natuurlijk wel behouden. Creative director Mac Walters legt uit:

“Het is belangrijk voor ons om elementen uit de originele trilogie te hebben. We willen dat gamers dingen vinden en dan iets hebben van: ‘oh, dat weet ik nog’. Er zijn natuurlijk een handvol coalities in het universum en in typische Mass Effect-stijl zullen sommige rassen minder goed overweg kunnen met anderen. We moesten dus een manier vinden om ervoor te zorgen dat rassen die de spelers kent, hem zullen vergezellen op zijn avontuur om nieuwe, onbekende bondgenoten te ontmoeten.”

Mass Effect Andromeda was maar vrij kort aanwezig op EA Play en een releasedate kregen we nog niet te zien, dus zal het allicht nog even duren voor de game in de rekken belandt.

 

Een reactie achterlaten