fbpx

Eigenaar NeoGAF beschuldigd van seksuele intimidatie

NeoGAF, het forum bij uitstek om je zegje te doen over games, is al meer dan 24 uur offline. De oorzaak is een controverse rond de eigenaar van de website, Tyler ‘Evilore’ Malka die beschuldigd wordt van seksuele intimidatie.

Het verhaal begon na een statement van regisseuse Ima Leupp vorige dinsdag. Met de hashtag #MeToo gaf de dame op Facebook toe dat ook zij het slachtoffer was van seksuele intimidatie. Aanvankelijk vermeldt ze de naam Tyler Malka niet, maar na heel wat steunbetuigingen als reactie op de post, raadde ze aan om Evilore te googelen. En dat is natuurlijk de NeoGAF-naam van Tyler Malka, de eigenaar van de website.


Ook op NeoGAF leefde het onderwerp van seksuele intimidatie ook, maar volgens website kotaku.com – die de kwestie op de voet volgde – was dat niet naar de zin van Malka. Malka – die nog zelf het forum gedeeltelijk modereerde – zou respectloos gereageerd hebben op getuigenissen van een vrouw. De daaropvolgende protesten van verschillende NeoGAF’ers onthaalde hij met een verbanning.

In de aanloop naar zaterdag werd het alleen maar erger, want forumleden die steun betuigden aan slachtoffers van seksuele intimidatie, werden ofwel gemodereerd of verbannen. Feministische reacties werden verwijderd en ook posts met de hashtag #BelieveWomen werden genadeloos van het forum geveegd.

Zaterdag barstte uiteindelijk de bom. Verschillende vrouwelijke leden lieten de community achter zich en ook tientallen moderators trapten het af bij NeoGAF. Andere leden startten dan weer tal van nieuwe posts met statements als ‘Fuck this place! Permaban me!’ of ‘I’m done with NeoGAF and you should be too!’ om de respectloze behandeling van steunbetuigingen aan vrouwen tegen te gaan.

Zaterdagnamiddag ging NeoGAF offline en sindsdien is er geen teken van leven meer te bespeuren.

Of het forum terug online gaat, is niet geweten, dus proberen sommige leden al een waardige vervanger op poten te zetten.

Een reactie achterlaten