fbpx

Egypte was mogelijke locatie voor nieuwe God of War

Kratos is terug! Met epische baard en magische strijdbijl, want de Griekse krachtpatser heeft de bekende Blades of Chaos achter zich gelaten. Daar is een goede reden voor: de brute held bevindt zich nu in de noordelijke regionen van ons continent, waar de Goden uit de Noorse mythologie de plak zwaaien. Al had dat natuurlijk helemaal anders kunnen zijn.

In een interview met Eurogamer vertelt Cory Barlog van Santa Monica Studios namelijk dat het ontwikkelingsteam lang gedebatteerd heeft over het volgende godendom dat Kratos mocht decimeren:


“Er was een keuze tussen de Noorse of Egyptische mythologie en de helft van het team was zeer enthousiast over Egypte. Ze gaven mij altijd een heel goede reden waarom we daarvoor moesten kiezen. Maar als ik zelf kijk naar het Egyptische rijk, zie ik farao’s die de belichaming zijn van goden op Aarde. Het klassieke Egypte steunde op een volledige maatschappij en op dit moment moeten we ons vooral concentreren op het persoonlijk verhaal van Kratos. Egypte is gewoon te complex om het alleen maar te hebben over een vreemde man in een vreemd rijk.”

En zo werd beslist om te kiezen voor de Noorse mythologie. Nochtans zullen we in de nieuwe God of War geen Vikingen tegenkomen:

“De Vikingen vertelden vaak over een tijd dat hun goden nog op deze wereld woonden. Het is in die tijdsperiode dat God of War zich afspeelt. Je zal dus geen Vikingen tegen het lijf lopen, want in de tijd van de game waren die er simpelweg nog niet.”

We hoeven dus geen Noorse woestelingen de kop in te slaan, al is het wel goed mogelijk dat we tegenover Thor en Odin komen te staan. Kratos staat namelijk bekend om z’n haat jegens de goden, dus zou het ons niet verbazen als hij de hele Noorse mythologie kort en klein slaat. Met uitzondering van een paar knappe godinnen natuurlijk, want als we ons mogen baseren op de vorige titels heeft hij daar andere plannen mee.

In ieder geval zal de nieuwe God of War een compleet andere ervaring zijn. De E3-demo introduceerde al een volledig nieuwe cameraperspectief en verschillende rpg-elementen. Het leek er zelfs op dat we mogen rondhossen in een massieve open wereld, al was de demo te kort om daar al definitieve uitspraken over te doen. Wij zien een nieuwe avontuur met Kratos zeker zitten. Hoe rapper, hoe liever zelfs.

REACTIES (1)

  1. StraightOuttaBelgium

    Heb de E3 gameplay gezien en zag er echt prachtig uit! Ben blij dat ze niet voor Egypte hebben gekozen

Een reactie achterlaten