fbpx

Eerste details van Netflix-serie Horizon duiken op

horizon serie netflix

Sony maakte al bekend dat een tv-serie van de Horizon-serie in de maak is en daar zijn nu ook de eerste details van opgedoken. De tv-serie zou de naam ‘Horizon 2074‘ krijgen en twee verschillende tijdlijnverhalen vertellen. De opnames zouden binnenkort starten in Toronto.

Gamejournalist Jeff Grubb vond op de website van de Directors Guild of Ontario een lijstje met alle namen verbonden aan het project. In totaal gaat het om 27 personen, waaronder first assistant director Jack Boem (The Boys, Resident Evil: Welcome to Raccoon City) en art director Michele Brady (The Expanse, Saw 2).


Sony kondigde de tv-serie in mei aan en liet weten dat de reeks te zien is op Netflix. Volgens Grubb krijgt Horizon 2074 twee verschillende tijdslijnen. Het hoofdverhaal volgt de tijdslijn van de games anno 3020, terwijl we ook te zien krijgen hoe het einde van de mensheid zo’n duizend jaar ervoor werd ingezet.

De opzet is volgens Grubb om het verhaal van de game op een andere manier te brengen zodat kijkers meer inzicht krijgen en de apocalypse meer aan bod kan komen.

Toegegeven, wat meer info over de verschillende projecten (Project Zero Dawn en Project Enduring Victory) tijdens het einde van de mensheid, is zeker welkom. Vooral als Sony erin slaagt om de verhalen op een memorabele manier te vertellen.

Gezien de opnames nog van start moeten gaan, moeten we de serie niet voor eind 2023 verwachten.

Een reactie achterlaten