fbpx

Eerste Assassin’s Creed trilogie had oorspronkelijk einde met UFO

ACtrilogy

We begrijpen het dat je het verhaal van de Assassin’s Creed-games helemaal kwijt bent. De oorspronkelijke strijd tussen Tempeliers en Assassins uit de originele games is stevig verwaterd. Al blijkt daar nu een reden voor te zijn: het scenario van Assassin’s Creed 3 was voorzien om er een einde aan te breien.

De Belgische student Lars de Wildt brengt het nieuws aan het licht dankzij onderzoek voor zijn doctoraatspaper. Hij onderzocht hoe en waarom uitgever Ubisoft religie in Assassin’s Creed gebruikte om de game wereldwijd verkocht te krijgen. Tijdens een interview met enkele oud-werknemers van Ubisoft, blijkt dat Desmond en Lucy in Assassin’s Creed 3 eigenlijk onze aardbol hadden moeten verlaten… met een ruimteschip.


De Wildt interviewde bedenker Patrice Desilets, en Alex Hutchison, de Creative Director van Assassin’s Creed 3. Uit het gesprek bleek dat het conflict tussen Templars en Assassins op het einde van deel 3 tot een einde zou komen: hoofdrolspeler Desmond zou Abstergo ten gronde richten met behulp van vaardigheden verkregen van Altaïr en Ezio.

Assassin’s Creed 3 zou opbouwen naar een finale confrontatie tussen beide partijen. Desmond zou die overleven, maar er was ook de zonnevlam die de aarde zou vernietigen. Desmond zou samen met Lucy wegvluchten van de aarde met een ruimteschip om ergens in het heelal een nieuwe beschaving op te richten. Een beetje een moderne Adam en Eva dus.

Wie de games gespeeld heeft, weet dat er van die verhaallijn zeer weinig overblijft. Desmond sterft op het einde van Assassin’s Creed 3 en Lucy wordt in Assassin’s Creed: Brotherhood onthuld als Templar en vermoord. Ook bleef Abstergo gewoon bestaan als hoofdslechterik in de reeks. Waarom ze die beslissing namen, is niet bekend.

Zonde, want de symboliek van het hierboven beschreven einde zou perfect gepast hebben bij de originele trilogie. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten