fbpx

EA’s blockbuster Anthem haalt 2018 niet meer

Anthem, de nieuwe scifi co-op shooter van BioWare, zal toch niet dit jaar verschijnen. De futuristische coöop-shooter die tijdens E3 2017 werd onthuld en bestempeld als EA’s antwoord op Destiny, haalt volgens anonieme bronnen de vooropgestelde releasedatum niet. Berg dat Javelin-gevechtspak dus maar weer op.

Volgens klokkenluiders die hun verhaal deden aan zowel Kotaku als Eurogamer, was de launch window die EA meedeelde op E3 2017 allesbehalve realistisch. De onthullingstrailer gaf aan dat de game zou verschijnen in de herfst van 2018. ‘Absurd’, volgens de bronnen en geruchten over een uitgestelde release lijken dat te bevestigen.


De game schuift door naar 2019, al zou EA de game niet later dan maart 2019 in de rekken willen zien. Om boekhoudkundige redenen vooral: dan begint immers het nieuwe fiscale jaar en EA wil de game daarvoor in de rekken. Aan BioWare om die deadline te halen. 

Casey Hudson, studiohoofd van BioWare, wil de geruchten niet bevestigen, al liet hij wel weten dat er hard gewerkt wordt aan Dragon Age 4. Hij deelde zelfs mee dat die game ook de overstap maakt naar het nieuw service-model waarbij meer content en uitbreidingen na release wordt aangeboden. Fans werden niet echt blij van die woorden, dus vertelde hij er meteen bij dat de focus nog steeds op de personages en het verhaal ligt. Als dat maar goed komt…

Hoe denken wij erover? BioWare is een fantastische studio, die geweldige RPG’s kan afleveren op voorwaarde dat de ontwikkelaar ook de middelen en de tijd krijgt. Gezien het beleid dat EA tegenwoordig voert waarbij de nadruk vooral op multiplayer-games ligt, lijkt BioWare zijn identiteit binnen het bedrijf een beetje verloren. Misschien tijd voor een overstap naar een uitgever die wel verhaalgedreven games weet te appreciëren? 

Een reactie achterlaten