fbpx

EA heeft twee onaangekondigde games in de pijplijn

Via een fiscaal rapport aan zijn investeerders heeft uitgever EA laten dat het momenteel al werkt aan twee nog niet aangekondigde games. De ene is een compleet nieuwe IP, de andere is een action game die pas in 2020 zou verschijnen.

Momenteel werkt Motive Studios aan een game in de stijl van Assassin’s Creed, maar of dat hetzelfde spel is als het vernoemde actiespel, is niet duidelijk. Het is trouwens niet de eerste keer dat de game opduikt, want toen Jade Raymond, voormalig producer van Assassin’s Creed bij Ubisoft, als general manager van Motive Studios en Visceral Games werd aangesteld, werd de game ook al vermeld. EA had er zelf niet heel veel over te zeggen:


“Momenteel werken we aan een actiegame die waarschijnlijk pas zal verschijnen in ons fiscaal jaar van 2020 of 2021. Daarnaast werken ook aan een handvol Star Wars-titels.”

Anders gezegd: de actiegame die nu al geteased wordt, zal pas tussen maart 2019 en april 2020 in de rekken liggen. Allicht wordt het dus ook nog even wachten op de eerste beelden.

Wat de nieuwe IP betreft: die zou volgend jaar al verschijnen. Blake Jorgenson, financieel directeur bij EA, meldde het nieuws:

“Volgend jaar brengen we een nieuwe IP op de markt. We hebben hem nog niet aangekondigd, maar je zal er binnenkort meer van horen. Daarnaast blijven we natuurlijk de Star Wars-franchise uitbouwen met een nieuwe Battlefront in het fiscale jaar van 2018.”

Wat het fiscaal jaar van 2017 betreft, zijn er ook nog wel een aantal releases die je zeker in ’t oog moet houden. Beginnen doen we met Mirror’s Edge Catalyst op 9 juni. In het tweede kwartaal, dat eindigt in september, volgen Madden 17, NHL 17 en FIFA 17.

Tijdens het derde fiscaal kwartaal wordt het najaarsoffensief ingezet met Titanfall 2 en Battlefield 1 en het laatste kwartaal, van januari tot maart 2017, is voor Mass Effect Andromeda en NBA Live 17.

Een indrukwekkende line-up. Welke titels haal jij zeker in huis?

REACTIES (2)

  1. FatalExperiment

    Battlefield 1 ziet er gewoon kick ass uit, voor de rest ben ik wel benieuwd naar de Titanfall 2.
    Mass Effect Andromeda zal hopelijk terug opnieuw een killergame worden al heb ik hier men twijfels bij of ze de originele 3 games zullen kunnen evenaren

  2. fgras

    Dit is meestal zo hè.

Een reactie achterlaten