fbpx

EA weigerde eerst voorstel Battlefield 1

Verrassend nieuws vanuit: EA Studio-baas Patrick Söderlund weigerde eerst om Battlefield 1 te laten ontwikkelen toen DICE met het idee naar hem kwam. Dat maakte hij zelf bekend tijdens een vergadering met investeerders:

Het was geen logische beslissing om terug WOI te keren. Andere shooters kozen voor sci-fi, terwijl Battlefield net veel succes had met moderne gevechten. Toen het team me Wereldoorlog 1 voorstelde, wees ik het af. Ik zei dat vechten in de loopgraven niet leuk kan zijn.


Maar Söderlund draaide bij nadat DICE tegen het advies in van EA toch een WOI-demo had gemaakt:

Het team heeft mijn advies genegeerd en een korte demo gemaakt. Die was zo goed dat ik overtuigd raakte. En nu de trailer voor de game 31 miljoen views heeft op YouTube, zijn we zeker dat we het juiste hebben gedaan voor de reeks en voor EA.

De producer van DICE Aleksander Grondal maakt daarbij bekend dat zijn team al bijna tien jaar een WOI-game wil maken. Omdat het een nieuwe uitdaging wilde en nieuwe gameplaymogelijkheden wilde verkennen. En volgens Grondal is de Eerste Wereldoorlog de ideale setting om vernieuwing te brengen naar het shootergenre.

REACTIES (1)

  1. StraightOuttaBelgium

    Nogal een geluk dat ze die demo dan toch gemaakt hebben !

Een reactie achterlaten