fbpx

EA onder vuur na respectloze Battlefield 1-tweets

Mopjes mogen dan wel altijd goed bedoeld zijn, toch schieten ze bij sommige mensen af en toe in het verkeerde keelgat. Zo kwam het officiële Twitter-account van Battlefield zwaar onder vuur te liggen, nadat het memes met de hashtag #justWW1things gepost werd om Battlefield 1 te promoten.

Het bericht werd intussen weer verwijderd, maar tal van Twitteraars vonden het absoluut niet kunnen dat de Eerste Wereldoorlog, nog altijd een van de meest gruwelijke taferelen uit de geschiedenis van de mens, gebruikt werd voor een marketingcampagne op sociale media. Om dan nog maar te zwijgen over het gebruik van de historische gebeurtenis in een meme.


De meme die op het minst bijval kon rekenen van de Twitter-community beeldt een soldaat af die onder vuur komt te liggen van een kerel met vlammenwerper. Het meme-opschrift luidt: ‘When you’re too hot for the club!‘ Op de Battlefield-account is de afbeelding niet meer te zien, al postte een redacteur van PC Gamer haar wel opnieuw.

Na de respectvolle behandeling van de materie door ontwikkelaar DICE, kon deze afbeelding bij veel mensen dan ook niet door de beugel.

Zoals je kan zien, zijn de reacties best vernietigend. Het duurde dan ook niet lang voor een vertegenwoordiger van EA zich verontschuldigde in de media:

“We would like to apologize for any offense caused by content in the last 24 hours posted on the Battlefield Twitter account. It did not treat the World War I era with the respect and sensitivity that we have strived to maintain with the game and our communications.”

Het is trouwens niet de eerste keer dat er een afbeelding offline gehaald moet worden. Zo postte de Battlefield-account in juli ook al de volgende prent:

bftweet

Maar het verhaal wordt nog beter, want Peter Moore, de grote baas van EA Sports, voelde zich ook genoodzaakt om een afbeelding offline te halen waarop hij poseert in een Battlefield Onesie met het bijschrift ‘Trench warfare requires speciality equipment and clothing’. Ook deze afbeelding werd nieuw leven ingeblazen door Twitter:

Wat denken jullie? Overdreven reacties of mag hier na 100 jaar mee gelachen worden?

schermafbeelding-2016-11-02-om-11-01-38

Een reactie achterlaten