fbpx

EA noemt blockchain games de toekomst van de gameindustrie

EA

Tijd voor wat nieuwe gespierde uitspraken van uitgever EA. Volgens ceo Andrew Wilson wordt ‘play-to-earn’ de toekomst van de game-industrie. Dat vertelde hij tijdens de meest recente financiële meeting van EA. Al gaf hij ook aan dat onderzoek vereist is om dergelijke technologieën fatsoenlijk te integreren in games.

Play-to-earn games steunen op de blockchain, een systeem van data-opslag, dat vooral gebruikt wordt bij cryptocurrency. Een blockchain bestaat uit een keten van schakels, die allerlei soorten data bevatten. Alleen aan het einde van de keten kunnen nieuwe schakels met data toegevoegd worden. In principe is blockchain dus een soort logboek, waarin data – en meta-data – duidelijk worden opgeslagen.


Dit systeem zou vooral nuttig zijn in games met tal van unieke digitale goodies, waar een in-game economie aan vasthangt. Denk bijvoorbeeld aan Star Citizen, waarin spelers stevige geldsommen op tafel gooien voor in-game ruimteschepen. De blockchain zou in dat geval elke transactie tussen spelers vastleggen.

Het zou kunnen dat EA dit soort technologie ook meent te gebruiken in zijn eigen franchises, al lijken de huidige in-game universa van alle EA-titels daar veel te beperkt voor. Indien de uitgever de Star Wars licentie nog in zijn bezit had en een game zou creëren zoals No Man Sky, zou dir bijvoorbeeld wel kunnen werken.

Nu goed, of blockchain games echt de toekomst worden? Dat laten we in het midden. EA beweerde enkele jaren geleden ook dat singlepayergames dood en begraven waren. Daarover heeft de uitgever na Star Wars Jedi: Fallen Order zijn mening toch wat moeten bijschaven. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten