fbpx

EA en BioWare annuleren plannen voor Anthem reboot

EA en BioWare hebben bevestigd dat ze de beloofde plannen voor Anthem 2.0 definitief opbergen. Hoewel BioWare enkele interessante ideeën had om het gefaalde Anthem te rebooten, hebben ze nu toch de stekker uit het project getrokken. Anthem blijft wel in zijn huidige vorm bestaan. Nog even.

Het was uitvoerend producent Christian Dailey die het nieuws deelde op de blog van de studio:


“In het kader van transparantie willen we bekendmaken dat we de moeilijke beslissing genomen hebben om de verdere ontwikkeling van Anthem stop te zetten. Anthem blijft als als live service game nog even doorgaan in zijn huidige vorm.”

Adsense - In Article After ParaGraph 2

Er komen dus geen upgrades voor Javelins, geen herwerkte skill tree, geen Artifact-systeem en tal van andere toevoegingen. Zonde, want door de luchtruim vlammen in een Javelin gaf toch een kick. Vooral als je tegelijkertijd al wapens losliet op vijanden. Net alsof je nucleaire superheld was.

De teloorgang van Anthem zat er aan te komen. Terwijl Anthem wegens een nijpend gebrek aan content faalde, vulde Apex Legends EA’s live service leegte in. En gezien BioWare ondertussen werkt aan zowel Dragon Age 4 als een nieuwe Mass Effect, zou het moeilijk geweest om ook te blijven investeren in Anthem.

En als je ons nu wil excuseren, dan gaan we nog even rondvliegen met onze Javelin en vernieling zaaien.

Laat een reactie achter