fbpx

EA bevestigt: “De Sims 5 wordt free-to-play”

De Sims

De nieuwe Sims game wordt free-to-play. Dat heeft uitgever EA officieel bevestigd. De Sims 5 krijgt na launch regelmatig updates en betaalde uitbreidingen.

De Sims 5, achter de schermen bekend als Project Rene, werd in oktober onthuld, al raakte de ‘free-to-download’ status pas onlangs bekend via een vacature. Dat betekent dat de game een gratis basisvorm krijgt. Iets wat Lyndsay Pearson van ontwikkelaar Maxis Studios nu bevestigt.


Spelers kunnen vanaf release De Sims 5 gratis downloaden en spelen zonder abonnement, aankoop of gacha mechanics. Dat maakt het voor spelers gemakkelijk om hun vrienden te vergezellen of een open uitnodiging uit te sturen aan eender wie om samen te spelen.

Een dergelijke formule betekent wel dat De Sims 5 aanvankelijk niet zoveel opties zal hebben als De Sims 4. De titel krijgt na launch regelmatig updates, maar alle zogenaamde extra features zijn enkel verkrijgbaar via betaalde uitbreidingen.

Als voorbeeld haalt Pearson weersverschijnselen aan in De Sims 4. Die zijn in deel 4 enkel toegankelijk via het Season Pack. In De Sims 5 daarentegen wordt een onderdeel van de basisgame, al zouden activiteiten zoals wintersport en winterpret enkel mogelijk zijn via een betaalde uitbreiding.

Waar de lijn wordt getrokken tussen gratis en betaalde inhoud is op dit moment nog niet duidelijk. Al wil Pearson de spelsystemen voor de basisgame zo breed mogelijk maken. En die worden op hun beurt het fundament voor optionele en betaalde uitbreidingen.

Spelers die het liever bij De Sims 4 houden, blijven echter niet in de kou staan. De Sims 5 en De Sims 4 zullen immers naast elkaar bestaan als twee aparte projecten. Ook heeft Maxis Studios voor De Sims 4 nog een heleboel extra uitbreidingen gepland. De Sims 5 wordt voorlopig dus geen vervanger van De Sims 4.

Een reactie achterlaten