fbpx

EA beslist deze week over het lot van Anthem

Anthem

Hoewel BioWare een nieuwe start beloofde voor zijn geflopte co-opshooter Anthem, is het niet zeker of uitgever EA er nog verder mee wil. Volgens een nieuw artikel beslist de uitgever deze week of het spel een nieuwe levensinjectie krijgt… of de stekker eruit wordt getrokken.

Zoals je weet, onthulde BioWare ongeveer een jaar geleden dat een klein team van BioWare Austin de game onder zijn hoede kreeg. Het doel? De co-op shooter heruitvinden en transformeren tot een succesvolle formule. Anthem Next zou niet alleen een volledige make-over zijn, maar een meer gestroomlijnde ervaring die de game nieuw leven zou inblazen.


Het afgelopen jaar postte het ontwikkelingsteam al verscheidene updates zoals een vernieuwde user interface en veel betere loot drops. De progressie die het team maakte, is dan ook klaar voor een evaluatie. Volgens een artikel van Bloomberg zal de EA-top deze week beslissen of het project ondersteund blijft.

Mocht het project verdergezet worden, dan krijgt het team ongetwijfeld extra personeel. De Anthem-werkgroep bestaat momenteel uit 3o personen en er zijn ongetwijfeld een paar lijvige updates nodig om de nieuwe visie te realiseren, om nog maar te zwijgen van nieuwe content.

De vraag is uiteraard hoe EA het project zal beoordelen. Met zowel Dragon Age 4 als Mass Effect in het verschiet, heeft BioWare immers twee projecten op de planning staan die populair zijn bij het grote publiek. Het zou dus goed kunnen dat EA Anthem liquideert ten voordele van die games. Eind deze week weten we ongetwijfeld meer.

Een reactie achterlaten