fbpx

Duitsland wil games met loot crates een 18+ rating geven

FIFA

Het Duitse parlement heeft een wetsvoorstel ingediend dat ijvert voor strengere leeftijdsrating op videogames met loot crates. Via het voorstel wil de Duitse overheid kinderen beschermen tegen dat soort microtransacties. Games zoals FIFA zouden dan gelijkgesteld worden met gokspelen en verboden worden voor gamers onder de 18.

Als het wetsvoorstel goedgekeurd wordt, zouden de nieuwe maatregelen dit voorjaar al van kracht gaan. Wat betekent dat elke game met loot crates een leeftijdsrating van 18+ opgeplakt krijgt. De Duitse overheid wil met de maatregel ‘het risico van mechanismen gebaseerd op gokken’ zo sterk mogelijk de kop indrukken.


De wet zou gevolgen hebben voor tal van videogames, waaronder de populairste game in Europa: FIFA. Via de Ultimate Team Mode van de game worden immers spelerskaarten verkocht om je perfecte team samen te stellen. En hoewel de kans op zeldzame spelers in kaart wordt gebracht, weet je nooit welke spelers je zal krijgen.

De modus brengt uitgever EA belachelijk veel geld op, al zit de uitgever nu in nauwe schoentjes. Wanneer de nieuwe wet in Duitsland goedgekeurd wordt, heeft EA twee keuzes. Ofwel kan de uitgever premium loot crates schrappen en zijn huidige 3+ leeftijdsrating voor de game behouden. Ofwel de premium loot crates behouden, maar een 18+ rating op de game plakken.

Een stevig dilemma, want in een land als Duitsland, dat een strenger beleid heeft qua videogames dan België, zijn beide opties niet zonder gevolgen.

Een reactie achterlaten