fbpx

DriveClub is populairste racegame op PS4

Driveclub

DriveClub is ondertussen aan zijn vijfde levensjaar bezig, maar dat de titel is er niet minder populair op. Integendeel, de PlayStation exclusive van het ondertussen gesloten Evolution Studios is de meeste gespeelde racegame op PS4. Zowat 10,5 miljoen spelers hebben virtueel rubber verbrand op de racetracks van DriveClub .

De cijfers werden bekendgemaakt door racewebsite gtplanet die dankzij de My PS4 Life-hack de spelersaantallen van verschillende PS4-racegames vergeleek. De launch van DriveClub was niet sterk. De racer kreeg pas na een stevig aantal updates de aandacht die het verdiende, waarop de community sterk groeide. Die groei werd nog aangesterkt toen Sony de game aanbood via PlayStation Plus. In totaal scheurden zo’n 10,5 miljoen spelers over de DriveClub-circuits.


Gran Turismo heeft wereldwijd zo’n 6,6 miljoen spelers. Achteraf gezien zonde dus dat Sony ontwikkelaar Evolution Studios opdoekte. Gelukkig zijn veel werknemers terecht gekomen bij Codemasters, die ons Onrush brachten. Anderen gingen aan de slag bij Slightly Mad, de studio achter Project Cars en de recent aangekondigde console Mad Box.

Een reactie achterlaten