fbpx

Dr Disrespect permanent verbannen van Twitch

Disrespect

De bekende Twitch-streamer Dr Disrespect, die door het gewone leven gaat als Guy Beahm, is geschorst door het streamingplatform. Blijkbaar gaat het deze keer om een permanente ban, al wil Twitch niet kwijt waarom hij precies van het platform verwijderd is.

Dr Disrespect die populair werd met zijn PlayerUnknown Battlegrounds streams kreeg een ban van Twitch op 26 juni. Zijn kanaal werd meteen verwijderd, al is de de reden van de ban niet meteen duidelijk. Onder andere de website Polygon vroeg om meer uitleg bij de beslissing, maar een Twitch-vertegenwoordiger zei enkel het volgende:


“Wij ondernemen gepaste acties wanneer we bewijzen hebben dat streamers de Community Guidelines of Gebruiksvoorwaarden van Twitch schenden. De regels gelden voor alle streamers, ongeacht hun status of bekendheid.”

Volgens eSports reporter Rod Breslau gaat het om een permanente ban. Alle abonnees van Dr Disrespect zouden wel een refund ontvangen hebben. Breslau laat zelfs vallen dat hij meer weet over de reden van de ban, maar dat hij niets wil zeggen aangezien het gaat om ‘belangrijke en gevoelige materie’.

Dr Disrespect is een van de grootste streamers van het platform en tekende een tijdje geleden nog een exclusiviteitscontract voor zo’n 10 miljoen dollar. Het is echter niet de eerste keer dat de schreeuwende streamer geband wordt. Nadat hij vorig jaar op E3 livestreamde vanuit de toiletten en daarmee de wet van de privacy schond, werd hij tijdelijk door Twitch geschorst. Dit keer zou de ban echter permanent zijn.

Als het effectief om een permanente ban gaat, is het wel opvallend dat Twitch een van zijn grootste streamers uitdrukkelijk straft. Bij een schending van de Twitch-voorschriften gebeurde het al vaker dat wereldbekende streamers vaak ontsnapten met een tijdelijke ban, terwijl kleinere streamers meteen een perma-ban opgelegd kregen. Vermoedelijk omdat bekende streamers een te grote bron van inkomsten zouden zijn voor Twitch. Voorbeeldje van een dergelijke persoonlijkheid is de controversiële Amouranth.

Of we Dr Disrespect zullen terugzien op Twitch of niet, zullen we snel te weten komen. Volgens geruchten zou hij samen met Ninja en Shroud binnenkort een eigen streamingplatform onthullen, al is daar voorlopig weinig bewijs van.

REACTIES (1)

  1. Waarom kan ik bij elke artikel geen tekst lezen? Alleen de hoofdtitel.

Een reactie achterlaten