fbpx

Dit zijn onze 9 favoriete nieuwe Pokémon

UPDATE: We hadden oorspronkelijk 8 favorieten geselecteerd, maar toen kregen we plots Mr. Mime te zien in de finale launch trailer.


Pokémon Sword & Shield introduceren een heleboel nieuwe Pokémon. Wij gingen op verkenning in de nieuwe regio Galar en ontdekten heel wat nieuwe soorten. Dit zijn onze favorieten!


1. Wooloo

Natuurlijk Wooloo! Deze schaapachtige Pokémon werd al vanaf zijn eerste acte de présence in de trailer gebombardeerd tot officieuze mascotte van de nieuwe Pokémon-game. Een echte krijger is Wooloo niet: hij heeft vooral nood aan stabiliteit, haten conflicten en rollen gewoon weg wanneer ze voor vijanden moeten vluchten.

2. Obstagoon

De honey badger van Galar! Deze bikkel is de verdere evolutie van een Linoone die al aan snelheden van 100 kilometer kan rennen én vernietigende kopstoten uithalen. Obstagoon doet daar nog een schepje bovenop: eerst lacht hij zijn tegenstander uit als een hyena om hem/haar/X vervolgens Wolverine-gewijs met zijn klauwen in de pan te hakken. O, en hij ziet er met opzet uit als een bandlid van Kiss. Badass!

3. Corviknight

Deze kwaaie vogel is de heerser van het luchtruim boven regio Galar. Een raaf van het Staal-type die volgens de Pokédex enkel al met zijn blik en schreeuw zijn vijanden schrik aanjaagt. Veel Corviknights werken ook voor het lokale taxibedrijf van Galar en kunnen Pokétrainers over de map transporteren.

4. Zacian & Zamazenta

De ene is bekleed met glanzende schilden, de andere draagt een zwaard in zijn bek dat door alles heen snijdt. Deze twee posterboys van Sword & Shield zijn de nieuwe Legendary Pokémon die zo majestueus vechten dat ze elke tegenstander overweldigen.

5. Drednaw

De rebel van de Pokémonverzameling. De Drednaw staat bekend om zijn extreme boosaardigheid en is moeilijk te temmen. Kan met zijn sterke tanden en kaakspieren dwars door steen en ijzer bijten. Hij zeult een stenen schild mee op zijn rug, maar kan zich desondanks toch razendsnel voortbewegen. Ook al in Gigantamax-versie gespot!

6. Galarian Weezing

Oké, we kennen Weezing al uit vorige Pokémon-games, maar zijn nieuwe Galar-vorm kunnen we je niet onthouden. Deze zwevende filterfabriek zuigt giftige stoffen uit de lucht en pompt propere zuurstof uit zijn hoofdschoorsteen. Zijn tegenstanders bespuwt hij met giftige gaswolken en maakt ze zo roer- en weerloos!

7. Sirfetch’d

In Galar kan een Farfetch’d evolueren tot Sirfetch’d, een edele vogelridder die altijd eerlijke gevechten wil leveren. Zijn wapen? Een preistengel die hij als lans gebruikt. Activeer je zijn Meteor Assault dan prikt hij zijn tegenstander met vernietigende snelheid en kracht helemaal lek.

8. Gigantamax Charizard

Je kan Gigantamax Pokémon vangen door deel te nemen aan Max Raid-gevechten. En Charizard ziet er gruwelijk cool uit in XXL-formaat. Er komt niet alleen vuur uit zijn staart, maar ook uit zijn mond en hoorns. Op zijn rug heeft hij nu ook vuurvleugels waarmee hij vlammen richting zijn tegenstanders kan schieten.

9. Mr. Rime

Game Freak dropte de Japanse launchtrailer en op seconde 48 spotten we niemand minder dan Mr. Rime! Mister Rime is de Britse/Galarian versie van ieders favoriete, met zijn armen in de lucht zwierende OP (Original Pokémon) Mr. Mime. Akelig griezelig in de Detective Pikachu film, maar hier best schattig. Voor meer details moeten we wachten tot de launch van de game.

Er zijn nog veel meer nieuwe Pokémon te ontdekken in Galar. Voor een overzicht kan je terecht op de officiële Nintendo website

Pokémon Sword & Shield verschijnen op 15 november voor Nintendo Switch. Wil je meer weten over de nieuwe Pokémon games? Lees er alles over in onze Pokémon hub!

Een reactie achterlaten