fbpx

Dit zijn de slechtste games van 2021 volgens Metacritic

slechtste games 2021

Ondanks het magere aanbod games afgelopen jaar , hebben we toch verschillende kleppers gehad. Denk maar aan Halo Infinite, Guardians of the Galaxy en Returnal. Toch zag 2021 ook een heleboel verwaarloosbare releases. Metacritic stelde een lijstje op van de 10 slechtst gereviewde games… en daar staan toch enkele verrassingen tussen.

Necromunda Hired Gun Reviews Feature


10. Necromunda: Hired Gun – 49%

Deze shooter speelt zich af in het Warhammer 40k universum. Als huurling mag je vijanden overhoop knallen met een arsenaal aan schiettuigen. Of je cyborg-hond op onfortuinlijke zielen afsturen. Helaas lanceerde de titel met een hoop bugs en was de gameplay-ervaring ondermaats.

Demon Skin

9. Demon Skin – 48%

Een indie hack-n-slash/RPG hybride, die vaak deed denken aan afkooksel van Dark Souls. De gevechten tegen weerwolven en zombies waren inderdaad uitdagend. Al was dat eerder te danken aan slechte controls en een slechte balans.

Arkham Horror

8. Arkham Horror: Mother’s Embrace – 48%

Deze game is losjes gebaseerd op de Lovecraft-geïnspireerde bordgame Arkham Horror. De makers gaven er een eigen draai aan, die veel zwakker, simplistischer en oppervlakkiger was dan het bronmateriaal.

I saw black clouds

7. I Saw Black Clouds – 48%

Een full motion video (FMV) game, die een interactieve, paranormale thriller zou moeten zijn. Ware het niet voor de slappe regie, het saaie verhaal en de amateuristische visie voor het project.

GTA9

6. GTA Trilogy: The Definitive Edition – 47%

Wat een heuse terugkeer van epische klassiekers had moeten zijn, ontaardde in een gigantisch flop. Toegegeven, als je de games speelt alsof het opnieuw 2000 is, kan je de charme van de titels herontdekken. Voor de meeste gamers blijft deze trilogie beter een herinnering.

Bird and Cage

5. Of Bird and Cage – 44%

Een 2-uur durend interactief verhaal, losjes gebaseerd op Beauty & the Beast. Deze keer met een drugsverslaafde in de hoofdrol. En helaas even hol als het hoofd van een junkie.

Taxi Chaos

4. Taxi Chaos – 42%

Een kloon van de originele Crazy Taxi. Met als gevolg dat deze game naar huidige standaarden een inspiratieloze en simplistische arcade racer is.

Werewolf

3. Werewolf: The Apocalypse – Earthblood – 42%

Gebaseerd op de tabletop rpg World of Darkness. Jij speelt Cahal, een lycan die zich inzet om klimaatverandering tegen te gaan en daarin de strijd aangaat met een oliereus. Ondanks de goede eerste indruk, had de game uiteindelijk weinig om het lijf.

Balan

2. Balan Wonderworld – 36%

Een 3D platformer van de bedenker van Sonic The Hedgehog. Ondanks zijn kleurrijke en vrolijke graphics, was alles aan deze game achterhaald. Zo introduceerde het spel mechanismen van 10 jaar geleden en was het verhaal onverstaanbaar.

eFootball

1. e-Football – 25%

Toegegeven, uitgever Konami had al aangekondigd dat deze game bij de release een veredelde demo zou zijn, maar dan nog was het resultaat bijzonder teleurstellend. Enige positieve was dat de rijkelijk aanwezige bugs zorgde voor een stroom aan hilarische screenshots en video’s.

Een reactie achterlaten