fbpx

Dit zijn de magische mannen van de filmmuziek: Two Steps From Hell

Thomas bergensen en nick pheonix

Al gehoord van Thomas Bergensen en Nick Phoenix? De namen zeggen je waarschijnlijk niets, maar je hebt ongetwijfeld hun werk al gehoord. Het Noors-Amerikaans producerduo staat bekend als de magische muziekmannen van Hollywood: zowat het gros van alle filmtrailermuziek hebben zij gemaakt.

Geen film zonder epische filmtrailer met opzwepende muziek. En voor dat laatste komen regisseurs aankloppen bij één adres: Two Steps From Hell, het bedrijf van Bergensen en Phoenix. Zo schreven ze onder andere de legendarische trailermuziek voor Avengers: Endgame, The Dark Knight, Harry Potter, Inception en Game Of Thrones. En veel meer.


Hun palmares van topproducties is ondertussen ellenlang en op YouTube hebben ze ondertussen ook bijna de de kaap van 5 miljard views bereikt. Ze beschrijven het zelf als ‘epic music’, opzwepende muziek die  je kippenvel bezorgt. Leuk detail: ze schreven ook muziek voor games als Resident Evil 6, Killzone, Mass Effect en zelfs Assassin’s Creed IV: Black Flag.

TSFH eventcover

 

Groot nieuws voor de fans: voor het eerst toeren ze door Europa met een live concert. Ze kondigden hun tournee al twee jaar geleden aan, maar de coronapandemie dwong ze tot uitstel. In juni is het eindelijk zover en brengen ze de hoogtepunten van hun soundtracks eindelijk voor het eerst live, ondersteund door een koor, orkest en verschillende solisten. De filmbeelden op het grote scherm brengen je muzikale reis helemaal tot leven.

Op 15 juni kan je Two Steps From Hell gaan zien in Paleis 12 te Brussel. Tickets kan je kopen via greenhousetalent.be.

Onderaan dit bericht een van hun nummers dat je ongetwijfeld zal herkennen. Meteen ook hun grootste en meest bekeken filmhit.

 

Een reactie achterlaten