fbpx

Dit zijn alle Summons van Final Fantasy VII Remake

010

In Final Fantasy VII ben je niet alleen in je strijd tegen het kwaadaardige Shinra. Naast je teamgenoten kan je ook Eidolons oproepen, goddelijke wezens die voor een vernietigende aanval op je vijanden zorgen. Al gaan ze in deze remake iets anders te werk dan in vorige games. Activeer je een Summon dan blijft-ie even aan je zijde vechten om vervolgens de battle te verlaten met een iconische aanval. Het aantal Summons is eerder bescheiden, maar daarom niet minder indrukwekkend.

Choco Mog


Choco/Mog

In de originele Final Fantasy VII was dit de eerste summon die je party in handen kreeg. Mog, de kleine, schattige moogle, reist de wereld rond op de rug van een chocobo en steekt je af en toe handje – of pootje – bij tijdens gevechten.

Met zijn vaardigheid Mog Bomb richt hij behoorlijk wat schade toe, al zit de pure kracht van het duo in zijn iconische aanval Stampede. Daarvoor snelt een troep Chocobo’s te hulp en vertrappelen ze de vijand.

010

Ifrit

Een woeste demon die zijn vijanden verschroeit met vuur. Ifrit is een van de bekendste summons uit de reeks en wordt vaak afgebeeld als rivaal van Shiva, zijn tegenpool. Zijn signature attack is Hellfire.

In Final Fantasy VII Remake deelt-ie tijdens zijn tijd op slagveld ook kicks en punches uit aan de vijand. En laat-ie zelfs een dodelijke vuuradem los. Afsluiten doet-ie met Hellfire, waarbij hij zijn vijanden baadt in een geiser van vlammen en kolkende inferno’s.

Shiva

Shiva

In tegenstelling tot andere Eidolons is Shiva meer gracieus dan monsterlijk, omdat ze een zachter karakter heeft. Laat dat je echter niet bedotten, want hoewel de koele godin afgebeeld wordt als een bevroren ijsprinses, hanteert ze het ijs-element met dodelijke precisie.

Haar gracieuze persoonlijkheid is niet alleen zichtbaar via haar uiterlijk, maar ook via haar bewegingen en moves. Met Diamond Dust versplintert Shiva met slechts een knip van haar vingers een loeizware ijsklomp in vlijmscherpe ijskristallen. En hoewel we haar nog niet in actie gezien hebben in de Remake, gokken wij dat ze haar vijanden eveneens te lijf gaat met martials arts en een variatie aan ijsaanvallen.

Leviathan

Leviathan

Leviathan is een waterserpent dat in de Wutai-regio als godheid aanbeden wordt. In tegenstelling tot andere Final Fantasy-games, waarin Leviathan meestal het water-element beheerst, is-ie daar niet aan gelinkt in de Remake. Waarschijnlijk omdat Square Enix trouw wil blijven aan de originele game, waarin Thunder, Fire en Ice de drie primaire elementen waren.

Leviathan belaagt de tegenstand met een waaier aan tackles, staartslagen en zelfs spuugaanvallen. Afsluiten doet-ie met Tsunami, waarbij hij zijn vijanden bedelft onder een reusachtige vloedgolf.

Carbuncle/Chocobo Chick/Cactuar

De laatste drie summons – Carbuncle, Chocobo Chick en Cactuar –  hebben we samengezet omdat ze ofwel een dlc zijn voor de Deluxe/1st Class Editions, ofwel een pre-order bonus. Al is de kracht van deze kleine rakkers niet te onderschatten.

Carbuncle is ongetwijfeld de bekendste van de drie. Het is een magisch wezen, dat zijn summoner de Reflect-status en soms zelfs Protect-status schenkt. Reflect is een magie die magische spreuken terugkaatst naar de vijand, terwijl Protect de fysieke schade van vijandige aanvallen beperkt.

Cactuar is dan weer een offensief mormel dat vaker voorkomt als monster dan als Summon. De kleine bengel met immer verraste uitdrukking op het gezicht, belaagt zijn vijanden met de iconische aanvallen 1.000 Needles ofwel 10.000 Needles. Die laatste is in veel gevallen fataal.

Nieuwkomer is ten slotte Chocobo Chick, waarvan we niet weten wat te verwachten. Op basis van de video lijkt-ie magische spreuken te gebruiken, al hopen wij dat-ie ook afsluit met een coole ChocoFlare of ChocoMeteor, vergelijkbaar met Boko in Final Fantasy VIII.

Zoals je kan zien, is het aanbod al behoorlijk divers en uitgebreid. Toch hopen wij dat Square Enix nog wat achter de hand houdt. In de originele Final Fantasy VII zaten bijvoorbeeld drie versies van de imposante draak Bahamut. Zou het niet cool zijn als we daar al eentje van te zien krijgen?

Een reactie achterlaten