fbpx

Met deze exosuit voel je kogelinslagen echt

Vind jij oorlogsshooters nog niet realistisch genoeg? Dan hebben we een tip voor je: het ARAIG exosuit dat kogelinslag simuleert. ARAIG staat voor As Real As It Gets en de makers gaan er prat op dat dit de ultieme manier is om shooters te spelen.

Het ARAIG-harnas is meer dan alleen een force feedback-vest. Om de kogelinslag zo perfect mogelijk na te bootsen, stuurt een zendertje schokken naar verschillende stimpads in het vest. Daarnaast bevat de ARAIG ook een trilsysteem, zodat de schok van een kogelinslag door je volledige lichaam gaat. Ten slotte heeft de AGAIR een 7.1. surround sound systeem voor de perfecte geluidsimmersie. Dat je een subwoofer op je rug moet dragen, dat moet je er in tijden van oorlog maar bij nemen.


Nog een nadeel: het ding kost 800 dollar en is voorlopig enkel compatibel met pc. Bij launch zullen er 10 games compatibel zijn, waaronder verdacht weinig shooters. ArmA 3 de bekendste titels uit het lijstje.

De shootervest startte in 2013 als een Kickstarterproject, maar haalde zijn vooropgestelde doel niet waardoor de productie evrtraging opliep. ARAIG verschijnt nu officieel op 31 oktober 2017. Wie geïnteresseerd is, kan een pre-order plaatsen. Voor meer video’s kan je terecht op de officiële website.

Een reactie achterlaten