fbpx

Dit leerden we tijdens de For Honor bèta

Wat gebeurt er als je de coolste krijgers uit de middeleeuwen samenzet op één slagveld? Wij vertoefden drie dagen lang op dat van For Honor om dat te ontdekken. Na het zwaardgekletter en bloed vergieten, hier onze tips om vanaf 14 februari te heersen als een middeleeuwse baas.

1. Leer de combo’s


Buttonbashers kunnen heer en meester zijn in For Honor, maar niet voor lang. De echte experten leren de movesets en combo’s van hun krijger uit het hoofd. Elke factie telt in de bèta drie archetypen met elk hun specifieke combo’s. En ja, net als in Mortal Kombat of Tekken kan je de (korte) lijstjes met combo’s raadplegen. Elk type krijger verschilt in snelheid en techniek waardoor het verstandig is om met je vrienden af te spreken wie welke soort vijand voor zijn rekening neemt. Willekeurig knoppen rammen zal niet helpen tegen masterminds, zeker niet wanneer er drie vijanden tegelijk op jou komen afgestormd. Tactiek en techniek zijn vaste waarden om de eer te verdedigen.

IMG_0438

2. Teamwork is essentieel 

For Honor kan je op je eentje spelen, maar in team is het veel vetter. In Dominion nemen twee teams van vier spelers het tegen elkaar op, aangevuld met tientallen gewone soldaten die fungeren als kanonnenvlees. Hier probeer je de controle te krijgen over enkele tactische zones terwijl je (al dan niet strategisch) met je zwaard in het rond zwaait. Geen drie vrienden op overschot? Dan hok je samen met enkele willekeurige online spelers. Maar be warned: frustraties gegarandeerd, zeker wanneer het vijandelijke team een op elkaar ingespeelde groep blijkt te zijn.

IMG_0439

Geen fan van gigantische veldslagen of vind je niet genoeg degelijke strijdmakkers? In de 2 versus 2-modus trek je met één van je beste kameraden ten strijde en moet je minstens drie van de vijf rondes winnen. Niemand van je vrienden online? Dan kan je als een lonewolf de Duel-mode spelen waarin je één vijand tactisch moet fileren.

3. Go global, warrior!

Cool gevonden: het menuscherm toont een wereldkaart waarop je de globale vooruitgang van elke factie ziet. War of Factions is een metamode die alle resultaten van de online battles optelt. Samen met de community kan je zo een For Honor-versie van Risk spelen en jouw factie laten domineren op wereldschaal. Klinkt easy, maar bij de dagelijkse update valt op hoe de machtsverhoudingen drastisch kunnen verschuiven. Welk voordeel spelers krijgen wanneer hun factie wint? Daar hebben we voorlopig het raden naar.

4. Kies de juiste uitrusting

Voor elk personage kan je een resem aan kleren en accessoires vrijspelen (vaak meer dan zestig items). Elk item voorziet jouw held van een unieke look, maar daar stopt het niet. Die strakke lederen borstplaat zorgt voor meer bewegingsvrijheid, terwijl de metalen variant meer bescherming geeft. Bepaalde speerpunten en bijlen brengen meer schade toe, maar vertragen je aanzienlijk. Zorgvuldig je uitrusting kiezen op basis van je speelstijl is een must.

IMG_0437

5. Dood aan ragequitters

Slechte verliezers zijn er altijd, maar in For Honor is hun aanwezigheid duidelijk voelbaar. Verliezers die de match gefrustreerd afsluiten, maken het onmiddellijk minder plezierig voor de achterblijvers. Dan wordt meteen de migratie naar een nieuwe host ingezet, waardoor meermaals onze uitstekende combo werd onderbroken. Aargghhh! Vrijgekomen plaatsen worden ingevuld met artificiële teamgenoten, wat niet altijd even fair is. Hoe het ook zij, hopelijk verzint Ubisoft nog iets om die verliezende ragequitters te bestraffen.

Van 9 t.e.m. 12 februari kan iedereen deelnemen aan de open bèta van For Honor testen. De volledige game verschijnt op 14 februari voor PS4, Xbox One en pc.

Een reactie achterlaten