fbpx

Dit is de eerste trailer van Half-Life: Alyx

Valve heeft een eerste trailer gedropt voor Half-Life: Alyx, de VR-game die voor het eerst in meer dan 10 jaar terugkeert naar het Half-Life universum. De game volgt Alyx Vance – de rechterhand van Gordon Freeman in Half-Life 2 – en speelt zich af tussen de eerste en tweede game.

Als Alyx ben je de laatste hoop voor de mensheid om te overleven. Sinds het Mesa incident, hebben de buitenaardse Combine een ijzeren grip op onze planeet. Samen met de Resistance, bouw je echter wapens om de Combine terug te drijven. Al is er nog geen echte doorbraak.


Valve belooft intense combat, uitdagende puzzels en de wereld van Half-Life verkennen in VR. De game werd speciaal voor virtual reality ontwikkeld en zou volgens Valve vernieuwend aanvoelen. Zo zal je bijvoorbeeld een headcrab van je gezicht kunnen trekken om naar je vijanden te gooien. En moet je op zoek naar shotgun shells tussen wat prulletjes op de kast om zo snel mogelijk die vijand achter je neer te schieten.

De trailer hierboven ziet er in ieder geval behoorlijk intens uit. De game staat gepland voor maart en verschijnt niet alleen voor de Valve Index, maar ook voor de Oculus Rift en HTC Vive. Over een PlayStation VR-versie is geen sprake.

Een reactie achterlaten