fbpx

Dit is de eerste trailer van Call of Duty: Modern Warfare

Het is zover! Activision brengt met Call of Duty: Modern Warfare een reboot van de populairste game in de reeks. Niet alleen de vette operaties uit de moderne oorlogssetting zijn terug, ook Captain Price maakt een heerlijke comeback!

Laat het duidelijk zijn dat deze Call of Duty: Modern Warfare echter niets te maken heeft met Call of Duty 4: Modern Warfare. Het is geen sequel of remake, want deze titel speelt zich af in een compleet andere context. Dat we opnieuw terroristen en bad guys mogen afknallen in de campagne is niet veranderd. Zo nemen we het op tegen een ultra-nationalistische groep, die terroristische aanslagen uitvoert in grote steden als Londen.


Naast de campagne is er uiteraard ook een vette multiplayer. Cool is dat je progressie en behaalde beloningen zich spreiden over zowel de campagne als het online slagveld, waardoor je altijd iets nieuws aan het ontgrendelen bent.

Nog cooler is dat de game cross-play tussen consoles en pc ondersteunt, waardoor de volledige Call of Duty community voor het eerst in de geschiedenis van de reeks kan samenkomen. Ook post-launch dlc kan je allemaal samen spelen, want Modern Warfare gooit de season pass overboord. In plaats daarvan belooft ontwikkelaar Infinity Ward gratis updates en maps voor alle spelers.

Last, but not least stopt het verhaal niet bij campagne, want het online luik introduceert squad-based operaties, die je kan tackelen met een aantal maten. Vet cool!

Wanneer kunnen we dan deelnemen aan de moderne veldslagen? Vanaf 25 oktober. Check zeker de persconferentie van Microsoft op E3, want ongetwijfeld krijgen we daar de eerste gameplay te zien.

Een reactie achterlaten