fbpx

Disney tikte EA op de vingers voor loot crates Battlefront II

Sinds de heisa rond de microtransacties in Star Wars: Battlefront II stevig uit d epan swingde, was EA genoodzaakt om het systeem tijdelijk uit de game te schrappen. Uit verschillende online bronnen blijkt nu dat die beslissing niet van EA zelf kwam, maar wel van Disney.

EA zou het loot crate systeem namelijk offline gehaald hebben na een berispend telefoontje van Disney, dat de rechten van Star Wars in handen heeft. Disney was absoluut niet te spreken over de gigantische controverse die de game veroorzaakt had met zijn microtransacties en frappante progressiesysteem. Dat schrijft de Wall Street Journal.


Disney CEO Robert Iger maakte het liefst zo snel mogelijk komaf met de heisa. Volgens VentureBeat kreeg Jimmy Pitaro, Disney’s hoofd van consumentenproducten en interactieve media, daarom de opdracht om EA te contacteren. Na een telefoontje met EA CEO Andrew Wilson werden bijgevolg alle microtransacties offline gehaald om het systeem volledig te herwerken.

EA zelf heeft nog geen commentaar gegeven op de situatie, al is het bovenstaande scenario niet ondenkbaar. Binnenkort draait ook Star Wars: The Last Jedi in de zalen en allicht wil Disney alle negatieve bijklank van Star Wars zo snel mogelijk in de kiem smoren.

Een reactie achterlaten